Obecny czas: Wto Wrz 07, 2010 1:47 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
 Robert Kiyosaki 
Autor Wiadomość

Dołączenie: Czw Paź 01, 2009 8:04 am
Post Robert Kiyosaki
Tu nie będę się rozpisywał, więc wpisz sobie jego nazwisko w wikipedii i tam będziesz miał wypisane tytuły jego książek. Przyznam się, że nie wszystkie czytałem.

W jednej nawet podkreśla, że to nie on jest twórcą łańcuszka, a raczej piramidy finansowej, z którym większość z nas się spotkała, a mianowicie jest podanych 5 numerów kont i trzeba wpłacić 5 złotych na to najwyżej położone następnie wykasować to na które się wpłaciło i wpisać swoje konto na najniższą pozycję. Taki email rozesłać do swoich znajomych i czekać na wpłaty na konto.

Czw Paź 01, 2009 9:04 am
Administrator

Dołączenie: Nie Sie 09, 2009 1:33 pm
Post Re: Robert Kiyosaki
lamictal napisał(a):
Tu nie będę się rozpisywał, więc wpisz sobie jego nazwisko w wikipedii i tam będziesz miał wypisane tytuły jego książek. Przyznam się, że nie wszystkie czytałem.

W jednej nawet podkreśla, że to nie on jest twórcą łańcuszka, a raczej piramidy finansowej, z którym większość z nas się spotkała, a mianowicie jest podanych 5 numerów kont i trzeba wpłacić 5 złotych na to najwyżej położone następnie wykasować to na które się wpłaciło i wpisać swoje konto na najniższą pozycję. Taki email rozesłać do swoich znajomych i czekać na wpłaty na konto.

Mnie momentami szlag jasny trafia jak widzę te łańcuszki. Oczywiście w pierwszym zdaniu zawsze jest napisane że twórcą jest Roberto (a nie Robert) Kiyosaki. Z drugiej strony myślę że tylko ktoś, kto pojęcia o nim nie ma i nie przeczytał żadnej z jego książek, mógłby pomyśleć że to na prawdę jego dzieło...

Czw Paź 01, 2009 9:55 am

Pojęcia nie ma kim on jest ale ten co to wymyślił to na pewno miał, że ten człowiek jest bardzo dużym autorytetem (bo Balcerowicza przecież się nie wpisze biorąc to że nie ma pochlebnych opinii w społeczeństwie). Na temat tej piramidy mogę powiedzieć że sprawdzałem jak to działa eksperymentalnie i wpisałem swoje numery kont na wszystkie pozycje, w czasie miesiąca weszło mi koło 700 złotych ale spama puściłem do jakiegoś tysiąca osób w przedziale wiekowym 14 - 18 lat. Do dziś na rachunkach mam jakieś wpłaty po 5 złotych czyli gdzieś to krąży po sieci.

Czw Paź 01, 2009 10:09 am
Administrator

Dołączenie: Nie Sie 09, 2009 1:33 pm
lamictal napisał(a):
Pojęcia nie ma kim on jest ale ten co to wymyślił to na pewno miał, że ten człowiek jest bardzo dużym autorytetem (bo Balcerowicza przecież się nie wpisze biorąc to że nie ma pochlebnych opinii w społeczeństwie). Na temat tej piramidy mogę powiedzieć że sprawdzałem jak to działa eksperymentalnie i wpisałem swoje numery kont na wszystkie pozycje, w czasie miesiąca weszło mi koło 700 złotych ale spama puściłem do jakiegoś tysiąca osób w przedziale wiekowym 14 - 18 lat. Do dziś na rachunkach mam jakieś wpłaty po 5 złotych czyli gdzieś to krąży po sieci.

Hehe, właśnie wyobraziłem sobie krążący w sieci "Łańcuszek Balcerowicza" ;)
Można by spróbować zrobić coś takiego jako badanie socjalne ;)

Czw Paź 01, 2009 10:14 am

Pisałem na priva do administratorki o nowy temat jak powstanie to wsadzę tekst tej piramidy. Czytania jest dużo z czego to obietnice milionów oczywiście ale warto takie coś wsadzić ku przestrodze dla innych tym bardziej że jest to nielegalne w Polsce.

Czw Paź 01, 2009 10:33 am
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość